mandag den 5. december 2011

Hvad skal vi spise?

Menu for december

Tænk, vi havde faktisk en weekend som lignede almindelige familiers. Jep - det kan åbenbart ske.
Lørdag var vi inviteret hjem til Kristoffer fra Alfreds klasse sammen med de andre fra klassen. Vi er jo alle i samme båd og ved at man aldrig ved, hvordan det går - men det gik over al forventning. Vi kunne faktisk have en voksen samtale, mens de tre store drenge som var med hyggede sig med Lego og Nintendo på værelset. Så det er sådan andre har det...
Fordi vi alle har autistiske børn er det nemt at finde noget at snakke om og jeg håber vi kommer til at ses til mere af den slags.
August var hjemme og lege hos Noah, mens vi var hos Kristoffer, så han havde også hygget sig.

Og så til menuen på billedet - for hvis der er noget man deler i autismekredse, så er det tips og ideer til hvordan man får hverdagen til at glide bare en lille smule lettere. Og det med maden er et kapitel for sig. Hos Kristoffer får de det samme hver uge, sådan ca. Det virker godt, så det koncept kopierede vi da lige, da ugens menu skulle sammensætte. Her er noget som både børnene kan li' og som vi voksne kan holde ud. Da vi præsenterede menuen for ungerne var de yderst tilfredse - bortset fra at Alfred godt ville have en fast dag med stegt flæsk... Men konceptet kunne sagtens udbygges med en fast dag, hvor menuen skifter - sådan en 'noget andet' men efter skema.
Det er vel i bund og grund noget med at gøre en dyd af nødvendigheden? At få det til at fungere inden for rammerne, som er nødvendige. Dermed ikke sagt at det er nemt. Langt fra. For vi presses og klemmes og må finde os i at sluge ting for store til at sætte på menuen, men når ungerne spørger "Hvad skal vi spise?" så kan de bare se på tavlen - der er serveret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi bliver glade for hver en kommentar og hilsen - tak fordi du læser med!