søndag den 14. august 2011

Inklusion helt i skoven

Forleden var der en artikel i Politiken om, hvordan der skal spares i kommunerne samtidig med at flere børn skal inkluderes i folkeskolen.
Og det er en gyser! Ideen om inklusion er rigtig god, så nytter det ikke at prøve at inkludere børn med særlige behov i klasser som i forvejen har op mod 28 elever og kun én lærer! Det giver da sig selv at der sammen med børnene skal følge ekstra midler - og at man ikke samtidig kan lave generelle besparelser. Plus i en kasse og minus i en anden... Det giver altså ikke samlet set mere at rutte med.
Og selvom jeg i den grad er lykkelig for, at Alfred ikke skal gå i folkeskole mere (indtil videre), så synes jeg det er alt for hårde vilkår for de børn, der har samme behov som Alfred, men som ikke var så heldige som vi var. Og hvis de børn ikke har forældre som vil bruge år og dag på at ringe og skrive breve og gå til møder og læse beskrivelser og hist op og kom herned - ja, så ser det altså skidt ud. Både for de specielle børn og for alle de andre børn, som de skal gå i klasse med. For hvis en Alfred flipper ud - slår, sparker og laver uro - hvem får så opmærksomheden fra en ene(ste) lærer? Og det er jo heller ikke fair for resten af gruppen.

Ja, børn med særlige behov koster mere. Sådan er det altså. Det er ikke nogens skyld - mindst af alt børnenes. Men jeg er ret sikker på, at det er langt billigere at give dem en god skolegang end at lade dem sejle i en sø af alt for mange børn og alt for få voksne.

Inklusion? Bah! Som min Alfred siger, når han synes noget er helt i skoven.

1 kommentar:

  1. Selv indenfor mit erhverv kan man få strøtanker om professionel omsorgssvigt, med alle de besparelser! kh C

    SvarSlet

Vi bliver glade for hver en kommentar og hilsen - tak fordi du læser med!