mandag den 13. juni 2011

To skridt frem

Vi nyder det. Sådan med vejret og fridage og sommerhus og så'n, ik.
Og så er det faktisk også dejligt, at Mikkel ringer, mens jeg er på vej i Kosmorama (lokal 3300 bif) for at se Orla Frøsnapper. For der var kommet ikke bare et, men to breve fra kommunale instanser. Og det var ikke afslag! Det var dog heller ikke tilsagn om noget, men begge var skridt i den rigtige retning. Og den slags er godt. Uden forbehold og men.

Vi har jo klaget over kommunens sagsbehandling, som har været meget forvirrende og misvisende. Og det har de faktisk givet os ret i - som i at vi har fået en undskyldning fra PPR. De tager vores klage til efterretning og får bl.a. på baggrund af vores klage rettet ordlyden i deres afgørelsesbreve, så de stemmer overens med ændringen i klageadgangen, som var trådt i kraft i august 2010. Det er vist også på tide, for vi fik vores 'misvisende' svar i februar i år.
Desuden beklager de også, at vores sag ved en fejl blev sendt i Klagenævnet to gange.
Nuvel og så langt, så godt.

Og så fik vi brev fra Klagenævnet, som er ved at behandle vores sag - altså som de rigtigt skal. De har indhentet yderligere oplysninger (tak for det!) fra skolen. Og det er vores situation i en nøddeskal - vi er glade for, når nogen udtaler sig negativt om Alfreds skolesituation. Men det er nødvendigt, for selvom han har gode dage, så er det hele helt forkert og vi bliver ved til det bliver rigtigt.
Derfor varmer det på den meget underlige sørgelig måde, når skolens afdelingsleder bl.a. giver udtryk for at Alfred trods 24 timers støtte om ugen "ikke kan tale med eller modtage beskeder fra voksne han ikke kender". Han kan ikke være ude i frikvarteret, har intet socialt samspil og går i sin egen verden uden at være interesseret i andre børn. "Det er fortsat ikke det rigtige tilbud - kan ikke tilgodeses på skolen". "Han er en dreng med meget få ressourcer der har behov for specialtilbud". Hun har også fortalt Klagenævnet at indskolingsklassen heller ikke er det rigtige tilbud for Alfred, for det vil være ren opbevaring. "Alle kan se hvor svært han har det, han trives ikke på skolen. Han har behov for et specialtilbud med autismepædagogik", og så kan hun godt forstå vores klage.
Kæft, vi har lyst tiæ at give hende et kram for den meget præcise beskrivelse af Alfreds situation.
Så selvom det sku er trist, så er vi glade! Og der er jo heller ikke lang tid til sommerferien... Sommerhus ohøj!


Og der skal nok komme billeder! Fra vores liv og ungerne og alt det fine Mikkel har lavet i lejligheden. Og haven i sommerhuset- jamen, den er så fin! Vi har taget hul på jordbærsæsonen - mums!!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi bliver glade for hver en kommentar og hilsen - tak fordi du læser med!