fredag den 21. januar 2011

Mikkel har chattet med Margrethe

...altså Vestager, selvfølgelig! På jv.dk
Her er hvad de skrev:

Hej Margrethe. Jeg er far til en dreng på 6 år, der har aspergers syndrom (autisme spektrum forstyrrelse) og ADHD. Vi bor i Københavns Kommune. Han går pt. i alm. folkeskole børnehaveklasse og modtager ingen støtte udover de 8 timer/uge, der er tildelt ham i hans SFO, fordi Kommunen insisterer på at "inkludere" ham. Det er afgjort for lidt og vi kæmper for at få mere, men er spået dårlige chancer. Hvad er Radikales tanker om al denne inklusionssnak. Kan det passe, at der skal lukkes specialskoler rundt omkring blot fordi vi er det land i Europa, der "ekskluderer" flest elever? Vi forældre til handicappede ser det jo som en fordel uanfægtet, hvor dyrt det end måtte være... Inklusionen afføder i mine øjne flere forældre på nedsat tid, flere sygedage for elever og forældre og flere utilpassede børn i folkeskolen (handicappede og deres klassekammerater).

Kære Mikkel, Desværre er "rummelighed" nogle steder blvet det nyt ord for "besparelser" - at forældre som du oplever, at børnene ikke får en undervisning, der passer til dem. Det er ærgerligt, fordi der er gode eksempler på, at hvis ressourcerne følger med ud af specialskolen og ind i folkeskolen, og hvis lærerne har viden om hvordan undervisning tilrettelægges også for børn med f.eks. ADHD, så bliver det godt for alle parter. Og tankevækkende nok, så er Danmark efterhånden et af de lande, der har flest børn i special tilbud. Det er en vigtig radikal pointe, at "rummelighed" skal være pædagogisk motiveret - ikke økonomisk.

Kære Margrethe. Tak for svar. I ønskes en god valgkamp og et godt resultat, når vi når så vidt. Der er i mine øjne ikke meget anstændighed tilbage i nogen af alternativerne på stemmesedlen.

Kære Mikkel, Tak for de gode ønsker for valgkampen! Håber du får en god dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi bliver glade for hver en kommentar og hilsen - tak fordi du læser med!